Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na hubách v alobale

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhy
1 cibuľka
200 g húb
mleté čierne korenie
lyžica zelenej petržlenovej vňate
100 g masla
soľ
alobal


Ako na to:
Pstruhy dobre očistíme, posolíme a necháme postáť. Huby očistíme, umyjeme, pokrájame na plátky udusíme na masle s cibuľkou. Počas dusenia posolíme, okoreníme a nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Touto plnkou naplníme pripravené pstruhy. Potom ich natrieme rozpusteným maslom po obidvoch stranách, vložíme do vymasteného alobalu, dobe uzavrieme a položíme na mriežku do dobre vyhriatej rúry. Pečieme 20 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom.