Potrebujeme:
4 pstruhy
100 g šampiňónov
100 g hlivy ustricovej
1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate
1 šalotku
200 g sendviča
10 kúskov kapár
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
rascu
1 dl bieleho vína
citrón
hladkú múku
olej
Na holandskú omáčku:
4 žĺtky
4 lyžice bieleho vína
400 g prepusteného masla
1 lyžicu pokrájanej petržlenovej vňate
soľ
Ako na to:
Pstruhov vypitveme a pokvapkáme citrónom. Sendvič pokrájame na kocky a pokvapkáme vínom. Pridáme posekané kapary, petržlenovú vňať, na šalotke podusené huby, vajce, drvenú rascu, soľ a premiešame. Zmesou naplníme pstruhov, obalíme v múke s rascou, opečieme na panvici a dopečieme v rúre. Holandská omáčka: vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s vínom a za stáleho miešania prilievame prepustené maslo. Nakoniec ochutíme soľou a petržlenovou vňaťou.
Pstruha podávame preliateho holandskou omáčkou s uvarenými zemiakmi.