Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh s horčicovým maslom

Zdieľať

Potrebujeme:

2-4 pstruhy
na pečenie
50 g tuku
1 cibuľa
zelený petržlen
5 zrniek čierneho korenia
3-4 lyžice bieleho vína
kúsok bobkového listu
na poliatie
80 g masla
šťava z citróna
2 lyžičky horčice
zelený petržlen
2 žĺtky
soľ


Ako na to:
Očistené, osolené pstruhy upečieme na tuku s cibuľou a posekaným zeleným petržlenom. Pridáme aj niekoľko zrniek čierneho korenia, niekoľko lyžíc bieleho vína a kúsok bobkového listu. Upečené pstruhy vyberieme na teplú misu a podávame k nim rozpustené maslo, do ktorého zamiešame citrónovú šťavu, horčicu, soľ, posekaný zelený petržlen a žĺtok. Všetko dohladka vymiešame.
Ako prílohu podávame pečené zemiaky.