Potrebujeme:
8 kusov filé pstruha
plátky prerastenej domácej slaniny (podľa chuti na pstruhy)
šampiňóny
60g oleja
po 125 ml bieleho vína a smotany
1 lyžička maizény
250 ml rybieho vývaru
3 lyžičky citrónovej šťavy
zväzok póru
zväzok vňate petržlenu
šalátovú uhorku
cibuľa
zväzok zelenej cibuľky
soľ
korenie
Ako na to:
Pór rozrežeme po dĺžke na polovice a blanšírujeme 2 minúty v osolenej vode. Petržlen a cibuľu nasekáme, hríby narežeme na plátky, uhorky na kocky, zelenú cibuľu na kolieska. Filé rýb polejeme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zvinieme do valčeka, ovinieme plátkami slaniny a pórom. Listy póru spojíme a zviažeme niťou aby sme získali zväzoček. Smažíme v 40 g oleja , 8-10 minút. Cibuľu podusíme v zostávajúcom oleji, pridáme ryby a uhorky, prilejeme vývar a víno. Varíme 10 minút. Pridáme maizenu zmiešanú so smotanou a omáčku zahustíme. Posypeme zelenou vňaťou.