Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhov
2 citróny
soľ
mleté biele korenie
čerstvý kôpor
olej
Omáčka:

4 dl bieleho jogurtu
200 g šalátovej ohorky
2 jarné cibuľky
čerstvý kôpor
pažítku
mleté biele korenie
soľ
40g kapár


Ako na to:
Pstruhov vypitveme a umyjeme. Ryby vo vnútri aj na povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme. Povrch potrieme olejom, do ktorého sme zamiešali čerstvý kôpor. Grilujeme, za občasného potierania olejom s kôprom, na každej strane asi 6 minút.
Omáčka:
Ošúpanú uhorku zbavíme jadierok a pokrájame na kocky. V miske zmiešame jogurt s uhorkou a ostatnými ingredienciami. Dochutíme soľou a korením.