Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pečený pstruh na tatranský spôsob

Zdieľať

Potrebujeme:

4 čerstvých pstruhov
1 lyžičku soli
rascu
1 dl oleja
80 g slaniny
1 cibuľu
150 g čerstvých šampiňónov
3 lyžice rajčiakového pretlaku
1 dl bieleho vína
800 g zemiakov


Ako na to:
Vypitvaný, očistený, studenou vodou opláchnutý pstruh sa osolí a posype rascou. Pripravený pstruh sa opečie na oleji, položí na porciu varených zemiakov, pripravených v alobale. Do výpeku po pstruhoch sa vloží na rezance nakrájaná slanina, ktorá sa spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opraží, pridajú sa na plátky nakrájané šampiňóny, rajčiakový pretlak, zastrekne vínom a krátko spolu podusí. Podľa potreby sa dochutí soľou. Pripravený pstruh so zemiakmi sa preleje pripravenou šťavou, zabalí a vloží do salamandra (alebo na rošt) zapiecť.
Ako prílohu podávame rôzne druhy zeleninových šalátov alebo kompót.