Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na švajčiarsky spôsob

Zdieľať

Potrebujeme:

4 čerstvých pstruhov
1 lyžičku soli
1 citrón
2 dl bieleho vína
150 g masla
50 g bylinkovej zmesi (kôpor, estragón, šalotka, rozmarín, petržlenová vňať)


Ako na to:
Vypitvané, očistené a v studenej vode opláchnuté pstruhy sa osolia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú chvíľu odležať. Polovičným množstvom masla sa vymastí vhodná nádoba, do ktorej sa poukladajú pripravené pstruhy, zalejú vínom a dobre uzatvoria alobalom. V rozohriatej rúre sa nechajú zapiecť asi 12 minút. Medzitým sa najemno nasekaná zeleninová zmes dobre zamieša so zvyškom masla, vloží do nádoby s upečenými pstruhmi a nechá sa pomaly roztopiť.
Ako prilohu podávame varené zemiaky.