Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na židovský spôsob

Zdieľať

Potrebujeme:

4 pstruhy
1 liter kurbujónu
450 g koreňovej zeleniny
1 lyžičku soli
50 g pečiarok alebo šampiňónov
3 estragónové listy


Ako na to:
Vypitvaný, očistený, v studenej vode opláchnutý pstruh sa uvarí vo vývare namodro. Na masle sa dusí na jemné rezance nakrájaná koreňová zelenina, spolu s očistenými, na plátky nakrájanými pečiarkami (môžu sa nahradiť šampiňónmi). Počas dusenia sa podľa potreby dochutí soľou.
Uvarený pstruh sa položí na horúci tanier, posype dusenou zeleninou s hubami a sparenými, na rezance nakrájanými estragónovými lístkami. Vhodné prílohy: varené zemiaky, zemiaková kaša, roztopené maslo v omáčniku, na porciu rez citróna.