Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Filé pstruha v šampiňónovej košielke

Zdieľať

Potrebujeme:

2 pstruhov
200 g hľuzy feniklu
0,5 l zeleninového vývaru
3 lyžice ovocného octu
šťavu z citróna
1/2 lyžičky mletého zázvoru
1/2 lyžičky korenia karí
250 g šampiňónov
50 g masla
50 g taveného syra s hubami
soľ
mleté čierne korenie


Ako na to:
Pstruhov vykostíme, zbavíme kože. Filé marinujeme v ovocnom octe, citrónovej šťave z mletým čiernym korením, karí, soľou a feniklom. Fenikel nakrájame a povaríme v zeleninovom vývare so zázvorom. Povarené kúsky feniklu poukladáme do maslom vymazaného pekáčika. Filé zo pstruhovou osmažíme do zlatista a poukladáme na fenikel v pekáčiku. Šampiňóny pokrájame na plátky a poukladáme ozdobne na rybu tak, aby tvorili akoby šupiny.
Posypme postrúhaným syrom a krátko zapečieme v rúre, až sa syr rozpustí.