Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Pstruh na indický spôsob

Zdieľať

Potrebujeme:

4 čerstvých pstruhov
1 lyžičku soli
mleté čierne korenie
štipku karí korenia
2 mleté klinčeky
3 lyžice hladkej múky
3 lyžice masla
citrón
125 g mandlí
1 lyžicu oleja
1 citrón na ozdobenie


Ako na to:
Vypitvané, žiaber zbavené pstruhy opláchneme v studenej vode. Dobre odkvapkané sa obalia v zmesi pripravenej z hladkej múky, soli, mletého čierneho korenia, korenia karí a klinčekov. Pripravené pstruhy sa upečú na masle. Prebrané mandle sa sparia vo vriacej vode, olúpu a nakrájajú na tenké rezance. Nakrájané mandle sa opražia na oleji dozlata a nakoniec sa pokvapkajú citrónovou šťavou. Upečené pstruhy sa obložia nakrájanými tenkými plátkami citrónov, každý pstruh sa poleje výpekom a navrchu ozdobí mandľami.
Ako prílohu podávame vyprážané zemiakové hranolčeky.