Pstruháreň Kolačkov logo
tien

Plnený pstruh

Zdieľať

Potrebujeme:

4 čerstvých pstruhov
1 lyžičku soli
mleté čierne korenie
citrón
100 g masla
1 cibuľu
80 g čerstvých šampiňónov
100 g rajčiakov do plnky
100 g rajčiakov na obloženie
petržlenovú vňať
pažítku
kôpor
tuk na vymastenie pekáča
3 lyžice sójovej omáčky
citrón


Ako na to:
Vypitvané a žiaber a chrbtovej kosti zbavené pstruhy sa opláchnu v studenej vode, osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa spení na masle, pridajú sa na plátky nakrájané šampiňóny, polovica na kocky nakrájaných, olúpaných a jadrovníkov zbavených rajčiakov. Počas dusenia sa pridá najemno nakrájaná petržlenová vňať, pažítka, kôpor, osolí, okorení a spolu sa vydusí až na tuk. Touto zmesou sa naplnia brušné dutiny pstruhov, upevnia kovovými ihlicami a uložia sa na vopred vymastený pekáč. Obložia sa rajčiakmi, ktoré sa rozkroja do kríža, polejú zvyškom roztopeného masla rozmiešaného so sójovou omáčkou a pokvapkajú citrónovou šťavou. Pripravené ryby sa pomaly pečú v rozohriatej rúre. Upečené pstruhy sa podávajú na horúcom tanieri obložené pečenými rajčiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.
Môžme podávať s rôznymi druhmi vyprážaných zemiakov.