Ako na to:
Vypitvané a žiaber a chrbtovej kosti zbavené pstruhy sa opláchnu v studenej vode, osolia, okorenia, pokvapkajú citrónovou šťavou a nechajú odležať. Nadrobno nakrájaná cibuľa sa spení na masle, pridajú sa na plátky nakrájané šampiňóny, polovica na kocky nakrájaných, olúpaných a jadrovníkov zbavených rajčiakov. Počas dusenia sa pridá najemno nakrájaná petržlenová vňať, pažítka, kôpor, osolí, okorení a spolu sa vydusí až na tuk. Touto zmesou sa naplnia brušné dutiny pstruhov, upevnia kovovými ihlicami a uložia sa na vopred vymastený pekáč. Obložia sa rajčiakmi, ktoré sa rozkroja do kríža, polejú zvyškom roztopeného masla rozmiešaného so sójovou omáčkou a pokvapkajú citrónovou šťavou. Pripravené ryby sa pomaly pečú v rozohriatej rúre. Upečené pstruhy sa podávajú na horúcom tanieri obložené pečenými rajčiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a plátkom citróna.
Môžme podávať s rôznymi druhmi vyprážaných zemiakov.